Een woning kopen

U heeft uw droomwoning gevonden! U ziet zichzelf al helemaal zitten op uw terras. Maar hoe gaat de aankoop van een woning nu precies in zijn werk? En wat staat u de komende tijd te wachten? Wij hebben het inzichtelijk gemaakt. 

Stap 1: Aanmelden

In deze fase meldt u zich aan als geïnteresseerde voor het nieuwbouwplan. Als u zich heeft aangemeld ontvangt u regelmatig een nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen. U maakt daarvoor een eigen account aan. Met uw account krijgt u toegang tot uw gegevens.  

Stap 2: Planpresentatie

In december 2022 vond er een planpresentatie plaats. Naar aanleiding van opmerkingen deze avond, is het plan verfijnd. 

Stap 3: Verkoop gestart!

 

De verkoop van de woningen is gestart! De inschrijving op een woning verloopt digitaal. 

U kunt zich nog inschrijven voor één of meerdere woningen. Het digitale inschrijfformulier beschikbaar binnen uw account op de website en komt direct in beeld bij het inloggen. U kunt zich alleen digitaal inschrijven op een woning. Mocht dit niet lukken, dan kunt u contact opnemen met één van de makelaars van Nieuw Wonen Twente. Zij kunnen helpen met de inschrijving. 

Verklaring aankoop geheel uit eigen vermogen 
Als u de woning geheel uit eigen middelen financiert verklaart u in het digitale inschrijfformulier dat u de woning wilt aankopen uit eigen vermogen. Het is goed om te weten dat u deze verklaring nadat de inschrijving is gesloten, niet meer kunt wijzigen. De toewijzing vindt immers plaats op basis van de opgegeven criteria. Als u een woning in optie krijgt en u gaat tot aankoop over, houd er dan ook rekening mee dat de ontbindende voorwaarde 'voorbehoud financiering' in de aannemingsovereenkomst komt te vervallen. 

Inschrijven als (reserve)kandidaat

Heeft u interesse om hier te wonen, neem dan contact op met de makelaars van Nieuw Wonen Twente. Dit kan telefonisch via 085-273 23 77 of per e-mail via info@nieuwwonentwente.nl. U kunt zich nog inschrijven als (reserve)kandidaat. Wanneer meerdere kandidaten voorkeur hebben voor hetzelfde bouwnummer wordt er geloot. Kandidaten zonder voorbehoud van financiering hebben een pre.  

Optiegesprekken en de toewijzing van de woningen   

Is uw inschrijving volledig en juist en is het bouwnummer van uw voorkeur nog beschikbaar, dan wordt u door de makelaar gebeld voor een optiegesprek. Tijdens dit gesprek worden de mogelijkheden besproken en krijgt u een optie op een bouwnummer. Uiteraard krijgt u ook  meer informatie over het verdere proces. U krijgt een kopersmap mee met technische tekeningen en de technische omschrijving. Na dit gesprek heeft u nog 14 dagen de tijd om de optie te accepteren.  

Als u geen optie op een woning krijgt, dan komt u in ons bestand als reservekandidaat. 

Tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst 

U ontvangt van de makelaar de concept koop- en aannemingsovereenkomst. Hierin staan alle rechten en plichten omschreven van u als koper, van de verkoper en het bouwbedrijf. Bent u er zeker van dat dit uw droomwoning is, dan volgt een afspraak met de makelaar om het contract te tekenen. Gefeliciteerd met uw woning! U krijgt toegang tot ‘Volgjewoning.nl’ waarin u digitaal alle stukken over uw woning vindt, zoals contractstukken, de technische omschrijving en de technische tekeningen. Zodra de opschortende voorwaarden uit de overeenkomst zijn verstreken, gaat de bouw definitief door. Heeft u ook de financiering rond? Dan is de koop van uw toekomstige woning definitief! 

De financiering 

Over het algemeen heeft u twee gesprekken met de hypotheekadviseur over de financiering van uw nieuwe woning. Het eerste gesprek is oriënterend en vindt vlak voor de aankoop van uw woning plaats. Dit geeft u inzicht in uw financiële mogelijkheden. Het tweede gesprek leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Dit gesprek vindt plaats nadat u de koop- en aannemingsovereenkomst heeft getekend bij de makelaar.  

Naar de notaris 

Wanneer aan alle opschortende voorwaarden is voldaan en uw financiering rond is, gaat u naar de notaris waar u tekent voor de leveringsakte en de hypotheekakte. Een belangrijk moment, want als u de deur uitloopt, bent u de eigenaar van de grond waarop uw woning wordt gebouwd.  

Betaling 

Hoe gaat het nu met de betaling van uw nieuwe woning? U betaalt uw nieuwe woning in termijnen. De eerste betaling vindt plaats bij de levering van de grond. Is de bouw al gestart? Dan moeten ook eventuele vervallen bouwtermijnen bij de grondlevering worden betaald. De bouwtermijnen stuurt u naar de hypotheekverstrekker met de vraag deze te voldoen. 

Stap 4: Uw woonwensen

In Villapark de Bolhaar zijn er veel mogelijkheden om uw woning naar eigen smaak en wens aan te passen. Onze wooncoach neemt contact met u op voor een gesprek en adviseert u over de mogelijkheden binnen dit project. Bij de start verkoop vindt u alle mogelijkheden in de koperskeuzelijst onder ‘Downloads’. Voor het tegelwerk en sanitair brengt u onder andere een bezoek aan de sanitairshowroom, Arnold Lammering in Hengelo. Hier doet u inspiratie op en stelt u uw toilet en badkamer samen. De woning wordt verkocht zonder keuken zodat u deze helemaal naar eigen inzicht kunt laten ontwerpen en samenstellen. De aansluitpunten in de keuken zijn wel inbegrepen. Maak voor uw keuken een afspraak met de projectshowroom Voortman Keukens in Rijssen. Er wordt een voorstel uitgewerkt met een projectaanbiedingsprijs. U kunt ook kiezen voor een keukenleverancier naar eigen inzicht.  

Interieuradvies van Di-Design
Om u direct het thuisgevoel te geven, krijgt u bij aankoop van een woning in Villapark de Bolhaar persoonlijk interieuradvies van Di-Design cadeau! Van intake tot interieurplan. Lees hier meer over. 

Stap 5: Start bouw

Niets staat de bouw van uw woning meer in de weg, want uw financiering is goedgekeurd, alle opschortende en ontbindende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst zijn voldaan en u heeft uw woonkeuzes gemaakt. De bouw gaat van start. Funderingen worden gelegd en casco’s opgebouwd. Villapark de Bolhaar krijgt vorm. Tijdens de bouwwerkzaamheden houdt onze wooncoach u op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden en wordt er een kijkmoment ingepland. 

Stap 6: De oplevering

Hoera! Dit is het moment waar u naar uit heeft gekeken. Uw woning is klaar en wordt opgeleverd. Nadat u de sleutels heeft ontvangen, is de woning écht helemaal van u. U kunt beginnen met het naar uw smaak inrichten van de woning. Geniet ervan! 

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, registreer je dan nu als belangstellende.

Account aanmaken