Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over Villapark de Bolhaar.

De wijk

Villapark de Bolhaar ligt in het noorden van Enschede in de wijk de Bolhaar. Op korte afstand vindt u voorzieningen zoals supermarkten en het Winkelcentrum Roombeek. Op slechts tien minuten fietsen bent u in het centrum van Enschede. 

Er worden 16 koopwoningen gebouwd, waarvan 14 vrijstaande villa’s en 2 halfvrijstaande villa’s. De villa’s liggen rond een hofje. Trebbe ontwikkelt de woningen.  

Er worden 16 koopwoningen gebouwd, waarvan 14 vrijstaande villa’s en 2 halfvrijstaande villa’s. Alle woningen kunnen levensloopbestendig worden uitgevoerd. 

De toegangsweg naar het hof bevindt zich aan de Bolhaarslaan. Deze is toegankelijk met auto of fiets. Daarnaast is er een extra mogelijkheid om aan de westkant het villapark lopend of per fiets te verlaten.   

Alle woningen hebben een prive-tuin en een voortuin dat deel uitmaakt van het mandelig gebied. De haag, de beplanting, het pad en het tegelwerk zijn inbegrepen bij de aankoop. Voor het mandelig gebied worden kopers worden verenigd in een beheersvereniging. De vereniging heeft als doel het beheren van het mandelig terrein voor de woning. De eerste drie jaar na de oplevering neemt Trebbe de kosten voor het onderhoud op zich. Daarna maakt de beheersvereniging afspraken over het verdere onderhoud.  

De voortuin maakt deel uit van het mandelig gebied. De haag, de beplanting, het pad en het tegelwerk zijn inbegrepen bij de aankoop. Voor het mandelig gebied worden kopers worden verenigd in een beheersvereniging. De vereniging heeft als doel het beheren van het mandelig terrein voor de woning. De eerste drie jaar na de oplevering neemt Trebbe de kosten voor het onderhoud op zich. Daarna maakt de beheersvereniging afspraken over het verdere onderhoud.  

Bij de woning is ruimte voor twee auto's. Bezoekers kunnen hun auto parkeren in het hof op de grastegels.  

De woning beschikt over een inpandige berging. Deze berging heeft een extra grote doorgang waardoor u makkelijk met uw fiets naar binnen kunt.  

De verkoop

Tijdens de eerste fase heeft u contact met de makelaar. Voor vragen kunt u terecht bij de makelaars van Nieuw Wonen Twente. Na de aankoop van de woning krijgt u een wooncoach toegewezen. Uw wooncoach begeleidt u in het maken van keuzes en is uw vaste aanspreekpunt.   

Ja dat kan. De makelaar is Nieuw Wonen Twente uit Enschede. Klik hier voor de contactgegevens. U kunt de makelaar bellen of mailen voor vragen of voor het inplannen van een afspraak. Daarnaast kunnen zij u ook adviseren over de verkoop van uw eigen woning. 

Door u aan te melden voor het project blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen. U krijgt periodiek een nieuwsbrief. Inschrijven op een woning kan vanaf de start verkoop. Daarmee geeft u aan in aanmerking te willen komen voor een woning.   

De verkoop is maandag 20 februari 2023 gestart. Vanaf nu kunt u zich digitaal inschrijven als reserve kandidaat op één of meerdere woningen. 

De verkoop is al gestart. U kunt zich digitaal inschrijven voor één of meerdere woningen. Dit kan door een account aan te maken op deze website. U logt in op uw account en vult u het digitale inschrijfformulier in. Per mail ontvangt u een bevestiging van de inschrijving. Uw inschrijving wordt vervolgens beoordeeld op juistheid en volledigheid. Krijgt u een woning toegewezen, dan wordt u door de makelaar uitgenodigd voor een optiegesprek. Hierin worden onder andere de verkoopdocumentenen en het proces met u besproken. Nadat u de optie heeft geaccepteerd, volgt er nog een afspraak met de makelaar om de koop- en aannemingsovereenkomst te tekenen.  

Wilt u meer weten? Bekijk dan ook de pagina ‘Koopproces’. 

Een optie op een woning betekent dat de betreffende woning voor u vrijblijvend is gereserveerd voor een bepaalde periode. Tijdens deze periode heeft u een verkoopgesprek met de makelaar waarin de verkoopdocumenten met u door worden genomen. Uiteraard kunt u al uw vragen stellen. U krijgt hierna de tijd om na te denken of u wilt overgaan tot de aankoop van de woning. Besluit u af te zien van de aankoop, dan vervalt de optie. Hieraan zijn geen kosten verbonden.    

Een optie is vrijblijvend. Heeft u een optie, dan is de woning exclusief voor een bepaalde periode voor u gereserveerd. In deze periode worden al uw vragen beantwoord en heeft u de gelegenheid de woning te kopen. 

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heeft u een bedenktijd van één kalenderweek. 

U koopt de woning vrij op naam (v.o.n.). Dat wil zeggen dat de verkoper alle kosten die te maken hebben met de overdracht van de woning (akte van levering bij de notaris, inschrijving kadaster en overdrachtsbelasting) voor haar rekening neemt. 

De financiering

U kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur of een bank. Het is verstandig om dit te doen voordat u zich inschrijft op een woning. In dit gesprek krijgt u namelijk een goed beeld of u de woning kunt betalen en wat uw toekomstige maandlasten zijn. U kunt ook contact opnemen met ING, de contactpersoon is Martin Peterink. Om contact op te nemen met Martin kunt u mailen naar martin.peterink@ing.com of bellen naar 06-83641343

Nadat u de koop- en aannemingsovereenkomst heeft getekend, kunt u een hypotheek aanvragen. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben. 

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als u onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kunt u binnen een periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden.  

De koopsom bestaat uit twee delen; de grondkosten en de aanneemsom. De grondkosten betaalt u in één keer bij de notaris bij de levering. Vervolgens betaalt u het resterende gedeelte (de aanneemsom) in een aantal termijnen. Op welke momenten u de facturen ontvangt, vindt u in het schema in de koop-/aannemingsovereenkomst. Die rekening betaalt u uit het bouwdepot. Koopt u de woning als de bouw al wat verder gevorderd is? Dan betaalt u ineens een groter bedrag en minder termijnen. 

Houd bij het kopen van een nieuwbouwwoning altijd rekening met extra kosten. Zo heeft u bijvoorbeeld kosten bij het afsluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). En u heeft kosten voor het afwerken en inrichten van uw woning. Denk daarbij aan speciale woonwensen, vloeren, wanden en de tuininrichting.  

De woningen

Op deze website kunt u vanaf de start verkoop via de woningselector op de pagina de villa's de status van uw favoriete woning zien. Een woning kan beschikbaar (groen) zijn, onder optie (oranje) staan of zijn verkocht (rood). Neem gerust contact op met de makelaar als u vragen heeft over de beschikbaarheid van een van de woningen. U kunt hen bellen of mailen.  

De woningen hebben een tuin variërend van circa 375 m2 tot 565 m2. Daarnaast beschikt u als koper over een mandelig gebeid. De tuinligging ziet u op de woningselector op de pagina de villa's. Hier is een noordpijl op zichtbaar. 

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A. Dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning. 

De woningen worden gasloos gebouwd en hebben dus geen gasaansluiting. Koken doet u elektrisch. De woningen worden verwarmd door middel van een bodemwarmtepomp.  

Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming.

In de technische omschrijving wordt omschreven hoe de woning wordt samengesteld, afgewerkt en wat u in de verschillende ruimten mag verwachten. De technische omschrijving is onderdeel van de contractstukken bij de koop van de woning. De inhoud is met zorg samengesteld. 

U kunt kiezen uit vele opties voor uw woning om zo van een huis een thuis te maken. Denk aan verschillende indelingsmogelijkheden. Een aantal indeleingsmogelijkheden zijn al uitgwerkt. Klik hier. Daarnaast zie u vanaf de start verkoop een optielijst onder ‘Downloads’. Ook kunt u uw individuele wensen kenbaar maken bij uw wooncoach.

U kunt ervoor kiezen om direct bij de bouw al een slaapkamer en badkamer op de begane grond te situeren. Daarnaast is het ook mogelijk om alvast een voorbereiding te treffen. Deze opties hebben wij al voor u uitgewerkt. Uw wensen bespreekt u met uw wooncoach.

Het is zeker mogelijk om individuele woonwensen aan te geven. U bespreekt uw woonwensen met uw wooncoach.  

U krijgt u bij aankoop van een woning persoonlijk interieuradvies van Di-Design. Dit is inclusief een intakegesprek, moodboard, meubelplan, kleuren en materialen, lichtplan en stylingplan.
Wel zo fijn tijdens een toch al drukke periode rondom de nieuwbouwwoning. Lees hier meer.

Door Voortman Keukens is er een projectaanbieding gedaan. Zij kennen de woning en de mogelijkheden en helpen u graag om uw droomkeuken te realiseren. Het staat u echter vrij om uw eigen keukenleverancier te kiezen.  

Uw nieuwe woning wordt opgeleverd met een badkamer en toiletruimte. Het sanitair- en tegelwerkpakket is op het project afgestemd. U kiest uit verschillende vloer- en wandtegels. Tegen een meerprijs kunt u kiezen voor alternatief sanitair en tegelwerk. Aanvullende en technische informatie over het sanitairpakket vindt u vanaf de start verkoop in de sanitairfolder onder 'Downloads'. Het sanitair en het tegelwerk kunt u bezichtigen bij Arnold Lammering in Hengelo.  

Bij de aankoop van een woning in Villapark de Bolhaar bent u samen met uw buren verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het groen van het mandelig gebied. Om het onderhoud en beheer te borgen, wordt een Vereniging van Beheer (VvB) opgericht. Als koper wordt u, samen met de andere eigenaren, lid van de VvB. Hoe u het onderhoud vormgeeft, bepaalt u samen met uw buren. U kunt bijvoorbeeld afspraken maken over het uitbesteden van het onderhoud, maar u kunt ook zelf het onderhoud oppakken. De eerste drie jaar na de oplevering betaalt Trebbe de kosten voor het onderhoud. 

De bouw van de woning

Na de aankoop van de woning ontvangt u inloggegevens voor ‘Volgjewoning'. Dit is een digitaal woningdossier. Hierin zijn alle belangrijke stukken over uw woning verzameld, kunt u berichten versturen naar uw wooncoach en maakt uw keuzes voor onder andere de badkamer kenbaar.  

Met regelmaat ontvangt u van uw wooncoach een bericht over de voortgang van de bouw.  

Uw woning wordt gebouwd met Woningborg garantie. Dat is fijn, want met het Woningborg certificaat bent u voor verschillende zaken gedekt. Woningborg is erop gericht om technische en financiële risico’s van kopers te beperken en de kwaliteit van de nieuw te bouwen woning te verhogen. Als bewijs hiervan krijgt u een garantiecertificaat van Woningborg toegestuurd nadat u de koop- en aannemingsovereenkomst heeft ondertekend. Verder weet u dat uw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. U heeft bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld.  

 Wilt u hier meer over weten? Ga dan naar de website van Woningborg.

Eén van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.  

Ja, dat kan. U ontvangt van ons een uitnodiging voor een kijkmoment en een voorschouw. Tijdens het kijkmoment en de voorschouw kunt u op de bouw terecht om uw woning te bezichtigen en om maten op te nemen. Vanuit veiligheidsoverwegingen vindt het kijkmoment plaats op het moment dat de dekvloer (de laag boven op de constructievloer) en de binnenwanden zijn aangebracht in meerdere woningen. Buiten deze momenten is het niet mogelijk om de woning in aanbouw te bekijken.

Natuurlijk wilt u graag weten wanneer u de sleutel krijgt van uw nieuwe huis. U krijgt van ons daarom een prognose van de oplevering. Naarmate de bouw vordert, kunnen wij u een steeds betere indicatie voor de oplevering geven. Ongeveer zes weken voor de oplevering ontvangt u een brief met de voorlopige opleverweek en twee weken voor de oplevering ontvangt u een brief met de definitieve opleverdatum. Een woning wordt pas opgeleverd als de openbare bestrating gereed is, zodat de woningen goed bereikbaar zijn. Aan de prognose kunnen geen rechten worden ontleend. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen. 

Bij de voorschouw loopt u samen met de uitvoerder uw woning door. Het gaat erom dat u uw woning kwalitatief beoordeelt. Eventuele tekortkomingen vermeld u op het daarvoor bestemde formulier. Het formulier geeft u na afloop aan de uitvoerder. Een voorschouw is niet verplicht en is geen juridisch moment, maar zo kunnen we wel alvast mogelijke tekortkomingen verhelpen voordat we daadwerkelijk opleveren. De sleutel ontvangt u pas bij de officiële oplevering. 

Samen met de uitvoerder maakt u tijdens de oplevering van uw nieuwbouwwoning een rondgang door het huis. Komt u gebreken of afwijkingen tegen? Dan worden deze genoteerd in het proces-verbaal van oplevering. Aan het einde van de oplevering tekenen beide partijen het document. Als koper accepteert u hiermee de woning, met uitzondering van de genoteerde opleveringsgebreken. De gebreken worden binnen de afgesproken termijn afgehandeld. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen. Veel plezier in uw nieuwe woning! 

Een bouwkundige meenemen naar de oplevering is niet verplicht, maar we raden het wel aan. De bouwkundige loopt de woning grondig na en geeft u direct inzicht in eventuele bouwkundige gebreken. U ontvangt een keuringsrapport. Lees meer hierover op www.eigenhuis.nl 

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, registreer je dan nu als belangstellende.

Account aanmaken